In een DJ-les ga je aan de slag op een draaitafel. Deze heeft allemaal knoppen en schuiven. Je gaat hierop leren om eigen nummers op te bouwen met samples (= korte stukjes muziek) die de leraar klaar heeft staan. Ook leer je bijvoorbeeld hoe je van bestaande liedjes mashups kan maken (twee liedjes tegelijk laten spelen). En natuurlijk hoe je dit voor publiek zou kunnen spelen.

 

Als je nog geen ander instrument speelt is dat geen probleem. Er wordt vooral gekeken naar hoe je de draaitafel als instrument kan gebruiken.

 • Knoppen en schuiven
  Op de draaitafel ga je experimenten met alle verschillende knoppen en schuiven. Wat doen die en hoe beïnvloed dat het liedje? Je leert deze inzetten op de juiste momenten. Je kan er heel creatief mee zijn!

 • Opbouw nummer
  Je gaat in de DJ-lessen kijken naar hoe een nummer opgebouwd wordt. En je leert hoe je dit zelf kunt doen. De leraar heeft samples klaar liggen van verschillende instrumenten. Je gaat bijvoorbeeld een beat inzetten, daarover akkoorden en melodie laten klinken. Een liedje bestaat uit allemaal verschillende lagen en de leraar gaat je helpen om er een goed klinkend geheel van te maken.

 • Mashups
  Je leert in de DJ-lessen hoe je twee liedjes tegelijk kan laten draaien. Dit kan natuurlijk niet zomaar. Je leert om te luisteren welke overeenkomsten twee verschillende liedjes hebben en hoe je ze een beetje kan veranderen op de draaitafel zodat ze tegelijk goed gaan klinken!


 • Overgangen
  Een overgang van het ene naar het andere liedje is erg belangrijk, wil je bijvoorbeeld echt gaan draaien voor publiek. Je gaat leren hoe je een soepele en leuke overgang kan maken van het ene naar het andere nummer.

DJ-lessen zijn voor kinderen en volwassenen geschikt. We raden aan dat een kind minimaal 8 of 9 jaar is voordat het aan DJ-les begint.

De leraar gaat graag aan de slag met de muziek waar jij blij van wordt!

// Leraren
Sven Hockx
Sven