Nieuwsbrief – Februari

Nieuwsbrief – Februari 2014
– Uitbreiding van het les- en cususaanbod.
– Wijziging rekeningnummer & tariefstelling (Lezen!)

Uitbreiding Cursus aanbod: Sinds 1 september 2013 bieden we naast drum-, gitaar-, basgitaar-, zang- en producerlessen ook piano- en keyboardles, StudioCursus en per 1 april ook bandlessen.

  • Instrumentale lessen: Lessen zoals piano- en keyboardlessen zijn qua basis inhoud inprincipe vrijwel gelijk aan de andere instrumentale lessen; liedjes spelen, techniek verbeteren en wat theoretische kennis. Daarnaast streven we er altijd naar om de leerlingen hetgeen bij te leren wat ze zelf graag willen leren.
  • Bandlessen: Dit zijn groepslessen, minimaal 3 deelnemers per groep en starten per 1 april. Samenspel staat voor op en de lessen zijn voor jonge, oud, beginnende en gevorderde leerlingen leerzaam. Bandrepetities worden begeleid door een docent(e) die op dat moment ‘bandcoach’ is en zal een ieder, drummer, bassist, gitarist, zanger of zangeres tips kunnen geven over samenspelen, performance, presentatie en ook onderwerpen zoals sound en teckniek komen ten sprake.
  • StudioCursus: Dit is een variatie op de al bestaande “producerlessen”. Docent Youri geeft deze lessen en organiseert 3 keer per jaar een cursustraject van 4 dagdelen van 3,5 uur. Hierin leert men met mengtafels en outbaordgear te werken zoals compressors, pre-amps en effecten. Een groot deel is ook het verdiepen van de kennis van een DAW naar keuze zoals Pro Tools, Ableton, Logic Pro, Cubase of Reaper.

Wijziging rekeningnummer & Tariefstelling: Het stond al eerder in de nieuwsbrief van september 2013 en in die van oktober maar per 1 september 2013 hebben we het RABO rekeningnummer ingewisseld voor een rekeningnummer bij de ING. Dit bied persectief want vanaf seizoen ’14/’15 kunnen we eindelijk automatische incasso’s aanbieden voor diegene die dat wenselijk vinden.

Momenteel loopt de RABO rekening nog wel maar deze zal binnenkort helemaal verdwijnen. We willen een ieder die nog steeds het lesgeld overmaken naar de RABO rekening vriendelijk verzoeken het lesgeld naar het juiste rekeningnummer te gaan overmaken.

Zoals de meeste weten is het lesgeld aan het begin van dit seizoen (2013/2014) ook aangepast en zijn de prijzen gelijk getrokken voor alle instrumenten/lessen. Helaas blijkt in de praktijk blijkt dat niet iedereen de berichten van september en oktober heeft verwerkt en blijkt dat enkele leerlingen/ouders het tarief van vorig jaar nog steeds betalen. Het is tot 31* maart mogelijk het resterende (juiste) bedrag aan lesgeld over te maken inclusief de correctie van de afgelopen maanden.

*Per 1 april wordt onze administratie geautomatiseerd en kunnen te late of onvolledige betalingen in boeteskosten resulteren. Die willen we iedereen graag voorkomen.

Meer informatie betreft de voorspeelavond dit jaar en de nieuwe docenten vind u in de volgende nieuwsbrief.

Indien u vragen of opmerkingen heeft betreft bovenstaand of andere zaken dan horen we die graag via info@popschoolwestland.nl

Met een muzikale groet,

Het Popschool Westland Team

Youri, Benjamin, Natousch, Rick en de rest.