Piano & keyboard

Bij Popschool Westland kan je op een echte akoestische piano of op een keyboard leren spelen. Het keyboard is een stukje kleiner, de toetsen zijn licht om in te drukken, je kunt het geluid aanpassen en het volume regelen. De piano en het keyboard hebben verder dezelfde toetsen. Veel kinderen spelen op de muziekschool op de grote piano, en thuis oefenen ze op hun eigen keyboard.

 • Pop, klassiek of wat anders…?
  Je leert spelen wat JIJ leuk vindt. Dat kunnen echte top 40 nummers zijn of juist stukken van Mozart, of Bach. Of wat dacht je van Jazz, soul, modern klassiek of indie rock? Onze enthousiaste docenten helpen je om te kunnen spelen waar jij blij van wordt. Ze denken met je mee en zorgen dat jij elke les met nieuwe inspiratie naar huis gaat. Ken je bijvoorbeeld Einaudi al? Of de klassiekers van Elton John…

 • Akkoorden
  Akkoorden gebruiken we heel veel om snel muziek te kunnen maken. Veel popliedjes kan je al meespelen als je een paar simpele akkoorden kent. Een akkoord bestaat uit drie drie toetsen die je tegelijk in moet drukken. Vaak bestaat een popliedje uit 4 akkoorden. Je hoeft dus maar 4 combinaties te leren en kan dan al je favoriete liedje meespelen!

 • Melodieën spelen
  Een melodie bestaat uit een paar tonen die je achter elkaar speelt. Bijvoorbeeld Vader Jakob is een heel bekende melodie. Maar ook heeft Animals van Martin Garrix een melodie die echt in je oren gaat zitten! Zo’n melodie noemen we een ‘earworm’, het zit de hele dag in je hoofd. Deze ‘earworms’ kan je leren spelen door de namen van de toetsen te leren en in welke volgorde je die moet spelen. In de les is dit erg leuk om te doen, maar ook om het onder begeleiding zelf uit te leren zoeken op de piano!


 • Noten lezen
  Bladmuziek is eigenlijk een hele nieuwe taal leren. Het is uitgevonden zodat we over de hele wereld muziek kunnen delen, ook als we het niet kunnen horen en alleen maar zien. Daarom is het ook gaaf om te kunnen begrijpen → je kan op die manier zoveel nieuwe muziek leren kennen! In de lessen leer je stapsgewijs bladmuziek kennen. Voor kleine kinderen wordt er vaak een methode gebruikt, maar ook gaan we aan de slag met liedjes die jou blij maken.


 • Theorie
  Muziek is bijna wiskunde zeggen ze soms. Overal zijn structuren en nieuwe verbanden te ontdekken. Super boeiend om in te duiken en het kan heel verhelderend zijn om te snappen wat je precies doet. Onze docenten hebben door hun muziekopleiding een goede theoretische achtergrond en kunnen je verder helpen.
// Leraren
AI enhanced foto van lerares Simone
Simone
Noa
Noa
Lerares Fay
Fay