Bij Popschool Westland kan je zangles volgen. De zangstem is een prachtig instrument wat als enige zich in het lichaam bevindt. Dat maakt het ook gelijk een stuk kwetsbaarder om te zingen dan achter een piano kruipen of een gitaar in je handen te hebben. Onze docenten creëren voor jou een veilige ruimte waar jij jezelf mag laten horen en waar je aan je zangstem kan werken. Er zijn veel verschillende manieren van het benaderen van de stem en onze leraren hebben een brede toolbox beschikbaar om jou gezonde stemtechniek te leren.

 • Goede (gezonde) basis
  Vaak heb je al gehoord dat je best aardig kan zingen, maar helemaal goed voelt het nog niet. Of je hebt bijvoorbeeld snel spanning in je keel. Onze docenten helpen jou om een gezonde basis neer te zetten zodat je geen klachten meer ervaart tijdens of na het zingen. De stem heeft ondersteuning nodig, waarbij ademhaling, ademsteun en houding erg belangrijk zijn. Ook leer je je bereik te vergroten. Vaak zingen we in onze comfortzone, maar wellicht kunnen we die nog veel meer uitbreiden!

 • Stemmethode
  Er wordt vanuit verschillende stemmethodes gewerkt (CVT, Universal Voice Guide). Elke leraar heeft zijn eigen specialiteit of heeft zelf een eigen methode bedacht. Uiteindelijk gaat het erom dat je gezond zingt en dat je je persoonlijk doelen haalt. Je kan bijvoorbeeld zoals Florence + The Machine willen zingen. Je leraar helpt daarbij om de sound na te bootsen en te leren zingen zoals jouw favoriete artiest. Je krijgt hierbij handvatten aangereikt waardoor je snel tot een doorbraak kan komen.

 • Unieke sound
  Maar… misschien ben je ook juist op zoek naar een unieke sound vinden. Je kan al heel goed Billie Eilish nadoen, maar het is niet echt JOUW unieke geluid. Samen met de leraar ga je hier naar op zoek. Mindset, het juiste muziekgenre en een goede toonhoogte kunnen hier heel veel in betekenen!

 • Emotie
  Zingen kan ook emoties oproepen. Deze kunnen positief of negatief zijn, maar dat zingen een goede manier van jezelf uiten is staat vast. Onze leraren dagen je uit om muziek ook te doorleven en deze ook over te brengen op je publiek. Je kan meedoen en jezelf laten horen tijdens het eindconcert wat elk jaar wordt georganiseerd.
// Leraren
AI enhanced foto van lerares Simone
Simone
Lerares Suzanne
Suzanne
Lerares Fay
Fay