Mei vakantie & agenda

Published by admin on

Aangezien er wat onduidelijkheid heerst over de planning van de mei vakantie doordat basis- en middelbare-scholen andere planning hebben, verhelderen we de agenda van Popschool Westland in ieder geval even met dit bericht.

46056_1576401246782_1138133065_1655623_1394040_n1Over het algmeen houden wij elk jaar de landelijke advies planning van de Nederlandse overheid aan betreft de vakanties. Zo ook dit jaar. Dit betekent dat de mei vakantie dit jaar duurt van 28 april tot en met 9 mei.

De “lesdagen” die in deze weken zouden vallen tellen niet op bij het aantal lessen per jaar, zoals alle vakanties. U betaald dus ook niet voor de “lesdagen” in deze weken. Het maandbedrag blijft overigens wel hetzelfde als de andere termijnen/maanden.

Algemene informatie:
De meivakantie 2014 is een schoolvakantie, zoals de naam al aangeeft, in mei. Maar deze vakantie begint vaak al in april. In deze vakantie vallen de volgende feestdagen: Koninginnedag, Bevrijdingsdag en af te toe ook Hemelvaartsdag. De vakantie duurt een of twee weken, afhankelijk van de zojuist genoemde feestdagen die ook in diezelfde periode vallen. Wanneer er genoeg feestdagen in die periode vallen kan de gemeente i.s.m. de school besluiten om twee weken vakantie te geven. Wanneer de mei vakantie uit 2 weken bestaat zijn de scholen met Pasen slechts enkele dagen gesloten.

BANNER v5 ex NR