Bij Popschool Westland kan je producingles volgen. Je leert hier hoe je bijvoorbeeld instrumenten kan opnemen en dit zelf kan mixen tot een eigen liedje. Ook is het mogelijk om via een midi-keyboard (of ander instrument) muziek in te spelen in je software en op die manier een heel nummer te maken in een muziekprogramma. Producing is helemaal hot en je krijgt in deze lessen alle tools om een liedje goed te kunnen schrijven, mixen en ook te releasen als je dat graag zou willen.

 • Akkoorden
  Akkoorden gebruiken we heel veel om snel muziek te kunnen maken. Tijdens producingles leer je de basis van akkoorden zodat je beter muziek leert schrijven in het softwareprogramma.

 • Melodieën spelen
  Een melodie bestaat uit een paar tonen die je achter elkaar speelt. Veel toffe nummers van bekende DJ’s hebben sterke melodieën waarmee ze wereldhits hebben gescoord. Jij leert tijdens de producinglessen ook hoe je een goede melodie schrijft en hoe je deze een unieke sound kan designen.

 • Theorie
  Muziek is bijna wiskunde zeggen ze soms. Overal zijn structuren en nieuwe verbanden te ontdekken. Super boeiend om in te duiken en het kan heel verhelderend zijn om te snappen wat je precies doet. Zeker bij producing is er zoveel keuze en mogelijkheid.

  Vaak weten producers veel over sounddesign, maar vinden het lastig om echt te snappen wat ze doen. Onze docenten hebben door hun muziekopleiding een goede theoretische achtergrond en kunnen je verder helpen.

 • Mixen
  Wil jij leren hoe je een (opgenomen) nummer moet mixen? Of ken je al de basis, maar zoek je naar verdieping? Onze leraren helpen je effectief door samen met je naar jouw projecten te kijken en deze met tips en tricks te verbeteren. Zelf zoeken in eindeloos durende tutorials kan zorgen dat je vastloopt. Onze leraren zorgen dat je niet meer vastloopt, maar juist vooruit komt!

 • Creative writing / releasen
  De leraar speelt in op waar jij graag hulp bij wilt krijgen. Wil je liever alleen maar sterke melodieën schrijven om dan weer verder te kunnen met je eigen producing pad, of wil je liever eens echt goed leren hoe de basis van mixen is opgebouwd?  Bij onze leraren leraren kan je een goede opbouw van de lessen verwachten waarin ze je meenemen in hun jarenlange ervaring en kennis.

  De (technologische) wereld verandert ook snel waardoor je kennis blijft maken met de nieuwste inzichten en softwareprogramma’s.
  Ook is er ruimte voor bijvoorbeeld een traject te volgen van hoe je een song released. Er zijn zoveel manieren, maar welke manier past goed bij jou, en hoe weten we of dat gaat werken? Onze leraren geven graag feedback en helpen je hierbij. 
// Leraren
Foto van Elmer
Elmer
Sven Hockx
Sven