Simone Schutten

Simone Schutten

Zang, piano

Opleiding:
Docent muziek Codarts (2017)


Bands / acts:
Swoon
Nemea & Swoon
Love Hz
Braaf

Afbeelding van docent Simone Schutten

Opleiding
Ik ben in 2017 afgestudeerd als muziekdocent met zang en piano als hoofdvak aan Codarts, het conservatorium van Rotterdam.

Ik treed graag op, heb bij verschillende muziekscholen gewerkt, heb mijn eigen les-aan-huispraktijk ‘Simone’s Muziekles’, geef workshops en ben nu dus directeur van Popschool Westland. Ik hou graag van variatie en werk met alle lagen van de samenleving.

Tijdens de opleiding deed ik een uitwisseling naar Engeland, waar ik veel tijd in de studio doorbracht en mijn eigen visie op muziek ontwikkelde. Deze bijzondere tijd was het startsein om mijzelf te ontplooien als een eigenzinnige muzikant. Geef me een kader, en ik vind een manier om eruit te stappen.

 

Piano
Misschien ben ik wel stiekem verliefd op de piano. Ik zou niet zonder kunnen in mijn leven! Als er eentje staat op het station? Of in een woonkamer? Ik moet er even op spelen. De piano is het verlengstuk van mijn gevoel en het voelt gewoon heerlijk om op te spelen.

Muziek komt uit m’n tenen en dan wil je graag dat het snel bij je vingers komt. Ik gebruik de muziektaal van notenleer, akkoorden en theorie als opstap om te kunnen spelen waar ik blij van word, en dat leer ik anderen graag ook!

 

Jouw ontwikkeling
Ik onderzoek in mijn lessen wat voor leerstijl je hebt en wat voor lesmateriaal daarbij past. Daarna maak ik op een snel tempo geschikt lesmateriaal voor jou, zodat je echt optimaal leert en plezier houdt in je instrument.

 

Zang
Zonder zingen is een dag niet geslaagd. Wat is het heerlijk om te zingen. De stem is het meest persoonlijke instrument, en daarom des te belangrijker dat een lerares zich goed kan inleven. In de zanglessen krijg je een basis mee in houding, stemtechniek en ademsteun. Dit allemaal aan de hand van liedjes waar je zelf blij van wordt en die je graag wilt zingen. Tijdens de lessen komen er vaak knelpunten naar boven en lossen we die op zodat je helemaal lekker in je stem zit!

 

Specialiteit: Combi piano/zang
Als je graag je eigen stempel ergens op wilt drukken, dan is het prettig als je jezelf kan begeleiden tijdens het zingen. Je hebt dan helemaal zelf in de hand hoe je een liedje invult en vormt naar jouw persoonlijke smaak. Ik heb veel ervaring in de combi zang en piano en geef hier ook graag les in.

 

Muzikant
Van jongs af aan schrijf ik liedjes, treed ik op, speel ik in diverse bands en sta ik graag op het podium. Muziek is mijn verbinding met de wereld. Mijn artiestennaam is SWOON en ik werk momenteel in bijzondere duo’s, maar ook als solo-artiest. Op mijn website kan je mijn portfolio vinden:

Swoon-music.com

 

Swoon
Als solo-artiest heb ik hard gewerkt om een EP uit te brengen onder de naam Swoon. De EP bevat Nederlandstalige liedjes over liefde en leven waarin ik mezelf begeleid op de piano. Het eerste nummer van de EP is al uitgebracht en heet ‘De Bergen’:

Nemea & Swoon
Ik werk samen met NEMEA Handpan. Samen vormen we een duo dat indie-achtige muziek maakt, waarin we post-rockstructuren uitbuiten. De handpan en piano is een ongewone combinatie en creërt samen met de folk-achtige melodieën van de zang een hele nieuwe wereld.

Love Hz
Americana indie band onder leiding van Elmer van der Spek waar ik backing vocals, gitaar en andere gekke instrumenten verzorg. Recht toe, recht aan liedjes die gaan over hoe scheef de wereld kan zijn.

 

Braaf
Ook werk ik samen met Karola Seits (celliste) onder de naam Braaf en maak ik voornamelijk Nederlandstalige muziek waarin we de grenzen van de huidige tijdsgeest onderzoeken. Met gedichten, maar ook mooie ballads en sfeer gevoelige liedjes hebben we menig publiek meegesleept.