Pianoles Naaldwijk

Published by admin on

Pianoles voor beginners en gevorderden

De piano is een van de meest populaire muziekinstrumenten en het is geweldig om piano te kunnen spelen. Bij Popschool Westland bieden onze docenten zowel pianoles in popmuziek als klassieke muziek voor beginners, halfgevorderden en gevorderden. De lessen leggen een technische en muzikale basis voor goed kunnen pianospelen door middel van individuele instructie en interactie met de docent. Als uitgangspunt geldt jouw niveau en ambities. Je maakt kennis met noten, ritmes, vinger- en speeltechnieken en toonladders.

Leslocaties, prijzen en tijden

Als leerling bij Popschool Westland  krijg je les in een professionele en gezellige studio of repetitieruimte. In een enkel geval wordt de les bij de leerling thuis aangeboden. Een les van 30 minuten kost tussen €10 en €25, afhankelijk van lesvorm en betalingswijze. We geven ook lessen van 45 en 60 minuten. Als je maar tien lessen wilt, is het raadzaam om een strippenkaart aan te schaffen. Naast pianolessen bieden we ook zangles, drumles en gitaarles in omgeving Westland, Naaldwijk, Monster, Hoek van Holland en Den Haag.

Leerling Roos achter de Grand Piano

Over de Piano:

De piano is een slag-, toets- en snaarinstrument uit de citerfamilie dat bespeeld wordt met een enkel klavier en twee of drie pedalen. De piano heeft grote witte toetsen en kleine zwarte toetsen. Bij de voorlopers van de piano (klavecimbel) waren deze kleuren omgekeerd. De moderne piano is geëvolueerd uit de fortepiano, het instrument waarop bijvoorbeeld Mozart al zijn pianomuziek heeft gecomponeerd.

Pianoforte betekent in het Italiaans letterlijk zacht (en) sterk. Doordat de kracht[1] waarmee een hamer van het speelmechaniek de snaren bespeelt, afhangt van de wijze van bespelen van een toets,[2] kan elke toon afzonderlijk zowel luid als zacht (en de nuances daartussen) gespeeld worden. Dit ontbrak bij de voorlopers van de piano, waaronder bijvoorbeeld het klavecimbel. Later werd de naam verder ingekort tot piano; tegenwoordig heeft de term pianoforte de betekenis gekregen van “authentiek instrument” van de barok- en klassieke periode. Soms ziet men ook wel de term fortepiano, wanneer men de voorloper van de moderne piano bedoelt.
In het Italiaans is de gewone term nog steeds pianoforte, de vleugelpiano heet pianoforte a coda, letterlijk piano met staart. Het Russisch spreekt omgekeerd van fortepiano als algemene naam voor de moderne piano (pjanino) of vleugel (royal).

Categories: Geen categorie